Veterani

За викенд у Сокобањи одржани још једни пријатељски сусрети фудбалских ветерана

Друштво

Протеклог викенда у Сокобањи је организовано још једно предивно дружење фудбалских ветерана, ове године појачано екипом из Вуковара. Удружења фудбалских ветерана из Апатина и Сокобање, на иницијативу Горана Франкуловић из Сокобање и Славка Јерковића из Апатина, организују ове пријатељске сусрете, већ скоро деценију и по. Екипа Котор Вароши, придружила им се 2018. године, а сада и из Вуковара.

У плану је повећање броја екипа, тако да ће им се у наредном периоду прикључити вероватно и ветерани из Цеља, сазнајемо од Горана Франкуловића, председника Удружења грађана „Зелена оазаˮ покровитеља ових сусрета.

– Удружење грађана ‘Зелена оаза’ је спортско-еколошко удружење које је покровитељ манифестације, а Општина Сокобања нам већ годинама помаже у њиховој организацији. Окосница ових сусрета су турнири у малом фудбалу, међутим оно најбитније је дружење и пријатељство које траје годинама, па чак и деценијама – рекао је Франкуловић.

Као што смо већ нагласили, дружење је и кренуло на иницијативу господина Франкуловића и господина Славка Јерковића представника Удружења грађана „Плави таласˮ из Апатина, који су пријатељи већ 35 година.

– Ми се већ дуги низ година дружимо са нашом браћом из Сокобање, Котор Вароши, а ево сада смо укључили и Вуковар. То је једна традиција која је изванредна, много тога већ смо заједно урадили. Фудбал као фудбал је само једна од ствари која нас спаја. С обзиром да су на нашу срећу у ову причу почели да се укључују и млађи људи, ја верујем да ће ово потрајати и да ће се преносити на наредне генерације – истако је Јерковић.

Алекса Вучановић из Котор Вароши каже да је ова екипа први пут дошла у Сокобању 2018. године и од тада учествује на свим сусретима, а ове године придружили су им се и ветерани из Вуковара.

Veterani

Представник Вуковара из екипе „Заједничко већеˮ Никица Гаговић каже да је одушевљен домаћином и организацијом сусрета.

– Домаћини су нас лепо дочекала и упркос лошем времену било је дивно. Ми смо се тек сада укључили у ову активност и верујте ми да су људи из Сокобање били толико дивни домаћини и већ сада размишљамо о томе како све то да организујемо и скоцкамо код нас да бисмо им на адекватан начин то узвратили првом приликом – додао је Гаговић.

Veterani

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + three =