Veterani

Za vikend u Sokobanji održani još jedni prijateljski susreti fudbalskih veterana

Društvo

Proteklog vikenda u Sokobanji je organizovano još jedno predivno druženje fudbalskih veterana, ove godine pojačano ekipom iz Vukovara. Udruženja fudbalskih veterana iz Apatina i Sokobanje, na inicijativu Gorana Frankulović iz Sokobanje i Slavka Jerkovića iz Apatina, organizuju ove prijateljske susrete, već skoro deceniju i po. Ekipa Kotor Varoši, pridružila im se 2018. godine, a sada i iz Vukovara.

U planu je povećanje broja ekipa, tako da će im se u narednom periodu priključiti verovatno i veterani iz Celja, saznajemo od Gorana Frankulovića, predsednika Udruženja građana „Zelena oazaˮ pokrovitelja ovih susreta.

– Udruženje građana ‘Zelena oaza’ je sportsko-ekološko udruženje koje je pokrovitelj manifestacije, a Opština Sokobanja nam već godinama pomaže u njihovoj organizaciji. Okosnica ovih susreta su turniri u malom fudbalu, međutim ono najbitnije je druženje i prijateljstvo koje traje godinama, pa čak i decenijama – rekao je Frankulović.

Kao što smo već naglasili, druženje je i krenulo na inicijativu gospodina Frankulovića i gospodina Slavka Jerkovića predstavnika Udruženja građana „Plavi talasˮ iz Apatina, koji su prijatelji već 35 godina.

– Mi se već dugi niz godina družimo sa našom braćom iz Sokobanje, Kotor Varoši, a evo sada smo uključili i Vukovar. To je jedna tradicija koja je izvanredna, mnogo toga već smo zajedno uradili. Fudbal kao fudbal je samo jedna od stvari koja nas spaja. S obzirom da su na našu sreću u ovu priču počeli da se uključuju i mlađi ljudi, ja verujem da će ovo potrajati i da će se prenositi na naredne generacije – istako je Jerković.

Aleksa Vučanović iz Kotor Varoši kaže da je ova ekipa prvi put došla u Sokobanju 2018. godine i od tada učestvuje na svim susretima, a ove godine pridružili su im se i veterani iz Vukovara.

Veterani

Predstavnik Vukovara iz ekipe „Zajedničko većeˮ Nikica Gagović kaže da je oduševljen domaćinom i organizacijom susreta.

– Domaćini su nas lepo dočekala i uprkos lošem vremenu bilo je divno. Mi smo se tek sada uključili u ovu aktivnost i verujte mi da su ljudi iz Sokobanje bili toliko divni domaćini i već sada razmišljamo o tome kako sve to da organizujemo i skockamo kod nas da bismo im na adekvatan način to uzvratili prvom prilikom – dodao je Gagović.

Veterani

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − seven =