Zaštita životne sredine

За уклањање дивљих депонија финансијска подршка министарства

Друштво

Општина Сокобања нашла се на листи 45 градова и општина у Србији којима је Министарство заштите животне средине доделило средства намењена превенцији стварања нових и уклањању постојећих дивљих депонија. За овај пројекат, чија је укупна вредност близу милион и 130 хиљада динара, министарство је обезбедило 900 хиљада, а локална самоуправа нешто више од 225 хиљада динара.

Представници министарства јуче су посетили Сокобању како би потписали уговор о суфинансирању са председником Миодрагом Николићем.

– Од Министарства животне средине смо добили 45 контејнера од 1,1 кубика и добили смо 17 канти од 240 литара. У наредном периоду ћемо купити и 55 металних контејнера, што је раније планирано, које ћемо поставити са оградама у Сокобањи – рекао је председник Николић.

Како је навео, ускоро ће коначно кренути и одвајање амбалажног отпада, папира, пластике и стакла.

– Кренућемо најпре са ХоРеКа системом, то су кафићи, ресторани и драгстори, где ће се одвајати амбалажни отпад, а затим крећемо са стављањем у функцију нашег рециклажног дворишта, где ће сав тај отпад бити раздвојен и предат овлашћеном дистрибутеру – додаје први човек општине.

Министарство животне средине за превенцију нелегалног одлагања отпада и уклањање дивљих депонија издвојило је 80 милиона динара. На конкурс се укупно пријавило 86 градова и општина, а подржано је нешто више од половине пројеката.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =