Za poljoprivrednike: Kako do dozvole za kretanje?

Društvo Poljoprivreda

Mnogim poljoprivrednicima, bilo da su to ratari, povrtari, pčelari ili stočari, jedno je na umu. Kako da u vreme zabrane kretanja obavljaju svoje poslove, odnosno kako da dođu do njive, pčelinjaka ili farme?

Na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavljeno je uputstvo za poljoprivrednike kako da dođu do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa i oni zahtev za odobrenje kretanja mogu da podnesu sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja.

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja, svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju. Internet adresa za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je stocarstvo.registar-uzb.rs. U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku).

 

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite od mraza, tokom perioda zabrane kretanja svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva koji je dostupan na internet adresi agromere.registar-uzb.rs. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu sa koje će se kretati u periodu, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17 do 05 časova, odnosno vikendom – od subote u 13 časova do ponedeljka u 05 časova.
Rok za odgovor na podnete zahteve je do 48 časova.
Telefoni na koje se poljoprivrednici mogu dodatno informisati su 011/260-79-60 i 011/260-79-61.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × two =