Спортске игре младих у суботу у Сокобањи

Друштво

Караван радости и пријатељства Спортских игара младих Дунав осигурања, стиже у Сокобању у суботу 10. јуна. У оквиру јубиларне десете сезоне ова манифестација биће одржана на Спортским теренима „Подинаˮ са почетком у 10 часова.

Поред основаца из места домаћина, деца из Ниша, Прокупља, Сурдулице, Власотинца, Неготина и Куршумлије такмичиће се у одбојци, одбојци на песку, баскету 3×3, малом фудбалу за дечаке и девојчице, трчању на 60 метара и игри између две ватре.

Спортске игре младих спајају регион и у нашој земљи се ове године одржавају по десети пут, у Републици Хрватској 27. пут и у Босни и Херцеговини тринаесту годину заредом. Током свих година постојања, кроз дружење и спорт, ове Игре промовишу здрав начин живота, а основни постулати засновани су на неговању разумевања, пријатељства, солидарности и фер плеју, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице.

Јубиларну десету сезону Спортских игара младих у Србији обележиће кампања под називом „Пружам руку, не подмећем ногуˮ, која је покренута на иницијативу генералног спонзора компаније Дунав осигурање. Кампања има за циљ да укаже на све облике вршњачког насиља. Активности у оквиру ње биће усмерене на понашање на спортским теренима, пре свега деце, али и родитеља, вођа екипа, учитеља, наставника и свих оних који се буду нашли у улози навијача.

Спортске игре младих су највећа аматерска спортска организација за децу и младе у Европи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 14 =