Подржимо: Рудар трчи за породице настрадалих колега

Друштво

Рударска солидарност није само фраза, већ и стварност. А рудари су људи јаког карактера и великог срца. То доказује и Ђорђе Живановић из Сокобање који је најавио за први април, дан прошлогодишње несреће у Руднику „Сокоˮ, Хуманитарни маратон под називом „Купи Ђолетове километреˮ од Алексиначког Рудника до седишта РМУ „Сокоˮ. Старт је у 8 часова и 30 минута, а по објављеном плану Ђорђе би требао на циљ да стигне око 13 часова.

Овај рудар, који и сам зарађује за живот у јами, имао је и личну трагедију када је 16. јануара 1998. годинео остао без оца, који је тада страдао у Руднику „Сокоˮ.

‒ Мотивисан сам због тога што сам ја као мали остао без родитеља када је била претходна рударска несрећа, то ме је највише мотивисало. Надам се да ће ова акција бити успешна. Желео бих да се одазове што већи број људи, јер знам да је тешко када особа изгуби члана породице, поготово када је то глава породице ‒ објашњава Ђорђе.

Ђорђе Живановић у слободно време трчи и уз помоћ свог хобија жели да помогне породицама настрадалих рудара. Новчана средства се могу уплатити на жиро рачун 325-9500800002074-35, са позивом на број 89.

У прошлогодишњој несрећи, која се десила 1. априла у јутарњим сатима, у Руднику „Сокоˮ погинуло је осам рудара, од којих је шест са подручја општине Алексинац, и по један са подручја Сокобање и Трговишта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =