Дому здравља донација из Пољске

Друштво

Република Пољска донирала је Дому здравља у Сокобањи два аутоклава за стерилизацију медицинских инструмената. Поводом тога Сокобању су јуче посетили отправник послова Републике Пољске Анџеј Кинђук и саветник за економска питања Каролина Јаник, који су заједно са Славишом Антонијевићем, директором Дома здравља, Драганом Костић, народном посланицом, Исидором Крстићем, председником општине, Владимиром Миловановићем, замеником председника општине и представницима сокобањског Дома здравља, најпре обишли просторију у којој се налазе донирани медицински уређаји, а затим и потписали уговор о донацији.

‒ Драго ми је што могу да саопштим да смо у сарадњи са Домом здравља у Сокобањи успешно реализовали пројекат Пољске развојне помоћи под називом ‘Побољшање санитарних услова у Дому здравља’. Вредност пројекта у оквиру кога смо набавили два аутоклава за стерилизацију медицинских инструмената је 11.600 евра и то је још један у низу пројеката које смо успешно реализовали у вашој лепој општини. Пре четири године набавили смо гинеколошку столицу, апарат за мерење крвног притиска и четири ЕКГ апарата, а прошле године смо дали допринос обнови спортске хале у основној школи „Митрополит Михаило у селу Језеру ‒ рекао је Кинђук.

Дуже од десет година амбасада Републике Пољске почетком сваке године расписује конкурс за развојну помоћ у оквиру малих пројеката и у ту сврху, за целокупан претходни период уложено је више од 500.000 евра у различите здравствене, културне и социјалне установе широм Србије, а конкретно ове године уложено је 30.000 евра.

Кинђук је уједно истакао и да је пројекат сокобањског Дома здравља „Побољшање санитарних услова у Дому здравља” на основу кога је и додељена ова донација, према мишљењу представнике пољске амбасаде и стручне комисије најбољи у овој години.
Славиша Антонијевић, директор Дома здравља захвалио се представницима амбасаде Пољске на донацији.

– Ова донација је нама решила велики проблем јер смо набавком два аутоклава достигли неке потребне стандарде у медицини и ниво стерилизације који омогућава тоталну безбедност како за запослене тако и за пацијенте који су нам најбитнији ‒ истакао је Антонијевић.

У име општине Сокобања, представницима амбасаде Републике Пољске, захвалио се председник општине Исидор Крстић.

– У име општине Сокобања ја се представницима амбасаде Пољске захваљујем за све досадашње донације. Ово је само наставак сарадње јер је амбасада Пољске у више наврата донирала нашим установама, хвала на свему и ја се надам да ћемо овакву успешну сарадњу наставити и надаље ‒ истакао је председник Крстић.

Народна посланица Драгана Костић која је уједно и председница парламентарне групе Пољско-српског пријатељства и захваљујући којој је сарадња амбасаде Пољске и Сокобање овако интензивна, у изјави за наш портал је истакла да је ове године имала част да угости Групу пријатељства Пољске за западни Балкан у коју спада и Србија чиме су успостављени још јачи контакти између наше две земље, тако да ће и сарадња у будућем периоду бити на још вишем нивоу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − fifteen =