Видовдански ноћни успон на Ртањ – Ртањски уранак по 22. пут

Друштво Спорт

Планинарски клуб „Шиљак” из Бољевца уз подршку Планинарског савеза Србије организује 22. Републичку планинарску акцију „Видовдански ноћни успон на Ртањ − Ртањски уранак”. Већ по традицији и Планинарски клуб „Озрен” из Сокобање учествује у овој изузетно атрактивној планинарској акцији, сазнајемо од члана клуба Драгана Кнежевића. Акција ће бити одржана у суботу на недељу јер се из Сокобање испред Гимназије креће у суботу, петнаест минута пре поноћи.

− Препоручујем свима ову акцију, посебно онима који нису до сада били јер је врло акрактивна и стаза и амбијент. Излази се на Шиљак и тамо се дочекује излазак сунца, након чега се враћа у насеље Ртањ − рекао је Кнежевић.

Свечано отварање акције у насељу Ртањ је у 00.30 након чега се у 00.45 полази на успон јужном страном, излази на врх и посматра излазак Сунца, након тога повратак у насеље. У 11 часова почиње званична церемонија затварања акције, додела захвалница, златних, сребрних и бронзаних значака учесницима.

Организатор обезбеђује захвалнице за сва друштва-учеснике, као и за најмлађег и најстаријег учесника акције, учесничку књижицу и беџ успона за све оне којима је ово прво учешће, и печат врха.

Од опреме треба понети адекватну обућу, воду (на стази нема пијаће воде), резервну гардеробу (пожељно и кабаница), наочаре за сунце, заштитну крема за сунце и храну из ранца.

Акција је планинарског а не такмичарског карактера и организује се према Правилнику о организовању и извођењу републичких акција планинарског савеза Србије, као и поштовање планинарског кодекса у понашању и међусобном опхођењу. Учесници учествују на сопствену одговорност. Организатор не одговара за евентуалне повреде и несрећне случајеве изазване самовољом појединаца, несреће изазване здравственим проблемима које учесници нису пријавили водичима, као и за несреће изазване под утицајем алкохола и других недозвољених средстава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + three =