Велики одзив грађана за бесплатне прегледе у СБ „Сокобања”

Здравље

У оквиру акције коју је спровело Министарство здравља Републике Србије, а организовала Специјална болница за неспецифичне плућне болести „Сокобања”, грађани су протекле недеље могли да без заказивања и здравствене књижице обаве две врсте бесплатних прегледа, односно ехо абдомена и лабораторијске анализе на холестерол и триглицериде.

СБ „Сокобања” до сада се увек укључивала у поменуту акцију Министарства здравља, а овог пута одзив грађана био је највећи. Лабораторијске анализе обавило је 49, а ултразвучне прегледе абдомена 41 пацијент. Седморо пацијената послато је на даљу дијагностику односно на скенер, магнетну резонанцу и друге прегледе. Према речима Весне Милановић, директорке СБ „Сокобања”, овакви прегледи су важни јер је веома битно да се болест превенира и открије на време, посебно када су малигна обољења у питању јер се онда лакше и ефикасније лече.

   

Захваљујући успешном пословању, из Министарства здравља Републике Србије јуче је на адресу СБ „Сокобања” стигло решење, којим Влада Републике Србије овој здравственој установи додељује неутрошена средства из 2016 године у износу од 41 милион динара. Ова новчана средства биће искоришћена за набавку медицинске опреме и за инвестиције као што је и реновирање крова на Вили „Боти” и замена столарије у истом објекту. Према речима директорке Милановић, то је знатна сума која ће омогућити куповину нових и савремених медицинских апарата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 20 =