Болници на Озрену допремљен 64-слајсни скенер

Друштво Здравље

Специјалној болници „Озрен” протеклог петка испоручен је скенер, захваљујући коме ће ова здравствена установа добити најсавременију дијагностичку процедуру и тиме знатно унапредити квалитет здравствених услуга на територији општине Сокобања. У питању је 64-слојни мултислајс скенер који је у могућности да ради прегледе читавог организма, укључујући крвне судове срца и који је донација америчке амбасаде у Београду.

Будући да је реч о скенеру нове генерације, предуслов за његово постављање била је адаптација простора, као и радног окружења за особље. Привредници Сокобање су се радо одазвали позиву и захваљујући њима тај простор ће бити урађен по стандардима.По уношењу у адаптирани простор почиње механичка инсталација апарата а након тога завршиће се са адаптирањем просторије, што ће све бити вероватно завршено у току ове недеље, сазнајемо од др Гордане Антонијевић в.д. директора Специјалне болнице „Озрен”.

− Тај пројекат је почео јануара ове године. Били смо скептични у почетку јер је толико лепо било да није деловало реално, међутим пројекат долази у завршну фазу. Захваљујући америчкој амбасади, општини Сокобања, али и доктору професору Драгану Милићу кардиохирургу из Ниша и доктору Горану Видићу, који су одабрали баш нашу установу за ову донацију, дијагностика и лечење у овој болници, у којој леже пре свега пацијенти оболели од плућних болести, биће заокружена − рекла је Антонијевић.

Вршилац дужности директора на Озрену овом приликом се поред америчке амбасаде, Општини Сокобања и поменутим лекарима, захвалила и свим привредницима захваљујући чијим материјалом и радом су прострије за скенер адаптиране.

Болница је након више од осмадесет година постојања добила 64–слајсни скенер, који је у могућности да ради прегледе читавог организма, укључујући крвне судове срца. Ово је велики пројекат који је реализован у сарадњи са Америчком амбасадом, тачније државе Охајо која је ово донирала у ову напу донацију укључена је и општина Сокобања, морам посебно да се захвалим  професору доктору Драгану Милићу кардиохирургу из Ниша који одабрао нашу болницу за ову донацију као и доктору Видићу који је у сарадњи са професором Милићем препоручио нашу болницу за ову донацију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + seventeen =