Vaspitači obeležili svoj dan igrajući za one koje najviše vole

Društvo Kultura

U okviru Dana vaspitača koji se obeležava 21. marta, u četvrtak 23. marta zaposleni u PU „Buckoˮ izveli su predstavu „Sangl-bangl-tingl-tangl brodˮ. Ova predstava je poklon ove predškolske ustanove svoj deci Sokobanje, njihovim roditeljima, bakama i dekama, a imala je i humanitarni karakter.

‒ Vaspitači su jedan duži vremenski period pripremali ovu predstavu. Odazvalo se dosta ljudi, što nam je drago. Većina su bili dece i roditelji, ali je bilo i ostalih zainteresovanih građana. To je jedna od poslednjih aktivnosti u toku ove nedelje. Imali smo više pozorišnih predstava. U toku prethodne nedelje imali smo gostovanje Nade Blam, sa jednom predstavom. U toku današnjeg jutra bilo nam je pozorište Pepino sa predstavom „Tamo dalekoˮ ‒ rekao je Dušan Mijajlović, direktor PU „Buckoˮ.

Ova današnja predstava je jedna u nizu akcija gde su prikupljana sredstva u humanitarne svrhe. U ovom slučaju sredstva su namenjena jednom detetu kome je potrebna određena lekarska pomoć.

Predstavu „Sangl-bangl-tingl-tangl brodˮ ili kako to one vole da kažu „Gusarska poslaˮ, pripremile su vaspitačice: Marija Đurđić, Nena Petrović, Zlatica Antonijević, Ljubinka Stevanović, Maja Alković i ton majstor predstave Marina Todosijević.

Nakon završene predstave, prisutnima se obratio direktor PU „Buckoˮ Dušan Mijajlović i pritom poručio:

„Vaspitač nije samo profesija. Vaspitač nije samo zanimanje, već poziv, način života i životno ubeđenje. Onog ko sa decom provede ceo svoj radni vek, ko je uvek nasmejan i razigran, ko mašta, peva, glumi, crta, svira, uči, igra se i decu voli najviše,zovemo vaspitačem. On nije samo osoba za čuvanje dece, već i učitelj, pedagog, višestruki stvaralac koji svakodnevno obogaćuje dečije živote entuzijazmom i stvaralaštvomˮ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + twelve =