Џудо клуб Карађорђевић: Из Ниша двоцифрен број медаља

Друштво

Краљевско Џудо Удружење „Карађорђевићˮ из Сокобање постигло је изузетне успехе на Међународном џудо турниру „Ненад Цветковић-Цвелеˮ, одржаном недавно у Нишу, а у организацији Џудо клуба „Нишˮ. На овом такмичењу Клуб је освојио 11 медаља, и то три златне, две сребрне, шест бронзаних, као и два пета места. У укупном пласману заузели су високо четврто место, што је за њих, како наводе, изузетан успех за клуб и такмичаре који тренирају на 20 комада гимнастичких струњача, 3 пута недељно због малог броја термина.

На турниру у Нишу, који је одржан протеклог викенда, било је 500 учесника, из 51 клуба из земље и из иностранства.

‒ Ми смо у укупном пласману освојили 4. место што је за овако мали клуб, са малом традицијом и прескромним условима за тренирање изутетан успех. Имали смо 17 такмичара и освојили 11 медаља ‒ рекао је Славиша Милијић, тренер клуба.

Овај Џудо клуб из Сокобање очекује и једно школско такмичење које ће бити одржано у Пироту, 30. марта, и на коме ће бранити позицију првог места.

‒ Спремамо се, наравно, да покушамо да то одбранимо. Мало се изменио наш састав. Углавном старија деца када напуне 14-15 година или изгубе интересовање или оду на страну на школовање и ту се њихова спортска прича углавном завршава. Али покушаћемо. Имамо неке нове младе снаге и покушаћемо да поновимо успех јер тренирамо баш вредно ‒ додао је Милијић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =