Васпитачи обележили свој дан играјући за оне које највише воле

Друштво Култура

У оквиру Дана васпитача који се обележава 21. марта, у четвртак 23. марта запослени у ПУ „Буцкоˮ извели су представу „Сангл-бангл-тингл-тангл бродˮ. Ова представа је поклон ове предшколске установе свој деци Сокобање, њиховим родитељима, бакама и декама, а имала је и хуманитарни карактер.

‒ Васпитачи су један дужи временски период припремали ову представу. Одазвало се доста људи, што нам је драго. Већина су били деце и родитељи, али је било и осталих заинтересованих грађана. То је једна од последњих активности у току ове недеље. Имали смо више позоришних представа. У току претходне недеље имали смо гостовање Наде Блам, са једном представом. У току данашњег јутра било нам је позориште Пепино са представом „Тамо далекоˮ ‒ рекао је Душан Мијајловић, директор ПУ „Буцкоˮ.

Ова данашња представа је једна у низу акција где су прикупљана средства у хуманитарне сврхе. У овом случају средства су намењена једном детету коме је потребна одређена лекарска помоћ.

Представу „Сангл-бангл-тингл-тангл бродˮ или како то оне воле да кажу „Гусарска послаˮ, припремиле су васпитачице: Марија Ђурђић, Нена Петровић, Златица Антонијевић, Љубинка Стевановић, Маја Алковић и тон мајстор представе Марина Тодосијевић.

Након завршене представе, присутнима се обратио директор ПУ „Буцкоˮ Душан Мијајловић и притом поручио:

„Васпитач није само професија. Васпитач није само занимање, већ позив, начин живота и животно убеђење. Оног ко са децом проведе цео свој радни век, ко је увек насмејан и разигран, ко машта, пева, глуми, црта, свира, учи, игра се и децу воли највише,зовемо васпитачем. Он није само особа за чување деце, већ и учитељ, педагог, вишеструки стваралац који свакодневно обогаћује дечије животе ентузијазмом и стваралаштвомˮ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =