Васпитачи и родитељи осмислили и уредили двориште вртића на радост Буцкића

Друштво

У договору са родитељима деце својих васпитних група, васпитачице Предшколске установе ,,Буцко“, Маја Алковић, Ана Наумовски, Звезданака Миленковић и Нена Петровић, организовале су радионицу у циљу уређења простора дворишта у складу са новим основама програма ,,Године узлета“.

– Желеле смо да простор, односно уређено двориште, деци омогући да посвећено и предано кроз покрет учествују у ситуацијама игре и истраживања – рекла је васпитачица Маја Алковић.

Током радионице осликане су бетонске стазе, тако да деца сада користећи школице, кругове, гусенице и вијугаве стазе вежбају и истражују различите врсте кретања, организују заједничку игру, развијају машту и моторику.

Васпитачице су радо усвојиле предлог родитеља да се од палета направи и обоји кућица која ће деци служити за скривање, осамљивање и различите врсте игара.

Оно што је најбитније и што и јесте био главни циљ, “Буцкићи” су одушевљени оним што су им васпитачи и родитељи заједничким снагама и са пуно љубави осмислили.

Како нам је рекла васпитачица Маја Алковић, уређење простора у дворишту наставиће се и у наредном периоду, све док трају лепи дани. Она се у своје име и у име колегиница захвалила овом приликом свим родитељима на креативним идејама, предлозима и на сарадњи.

1 thoughts on “Васпитачи и родитељи осмислили и уредили двориште вртића на радост Буцкића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − seventeen =