Uz animatore i trubače otpočeo prvi dan 2022.

Društvo

Prvi dan nove godine na sokobanjskoj promenadi, prekoputa „Ozren bašte”, otpočeo je u dobrom raspoloženju na tradicionalnoj manifestaciji „Bašta otvorenog srca”. Najmlađe goste zabavljali su animatori, dok su za zabavu starijih bili zaduženi trubači. Ove godine manifestacija je održana 16. put, u organizaciji TOSB-a, uz pokroviteljstvo Opštine Sokobanja.

– Ove godine bila bi 17. po redu, ali prošle godine iz razumljivih razloga ovaj događaj nije bio organizovan. Na ovaj način želimo zajedno sa turistima i žiteljima da otpočnemo u veselju i u radosti novu godinu. Turistička organizacija i Opština Sokobanja su pripremili male darove za najmlađe Sokobanjce i goste koji provode novogodišnje praznike u Sokobanji – rekao je Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanja.

Početak godine obeležilo je i lepo vreme, koje je išlo naruku organizatorima.

– Sećam se jedne godine je bilo –14, ali smo i tada uprkos niskim temperaturama organizovali ovu manifestaciju – navodi Milenković.

Pored dobre zabave, za posetioce „Bašte otvorenog srca” pripremljena je i zakuska koja je obilovala tradicionalnim i novogodišnjim đakonijama i toplim napicima.

Po rečima direktora Turističke organizacije, i ovoga puta je veliki broj turista odlučio da novogodišnje praznike provede u Sokobanji, a među strancima je najviše bilo stanovnika susedne Bugarske. Gosti su, pored ostalog, mogli da uživaju i u bogatom programu koji su ponudili ugostiteljski objekti. Privatni smeštaj koji funkcioniše i van sezone, odnosno tokom zimskih meseci, zabeležio je popunjenost kapaciteta od čak 90%.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 4 =