Skupština

Усвојен програм развоја туризма до 2027. године

Друштво Политика

На јучерашњем заседању Скупштине општине Сокобања одборници су једногласно усвојили предлог Програма развоја туризма од 2023. до 2027. године. Известилац, директор Туристичке организације Сокобања, Љубинко Миленковић је рекао да се ради о програму који је финансирала Европска унија кроз Интеррег-ИПА. Пројекат је радила једна од најбољих регионалних фирми за израду стратегија – Horwath HTL.

– Туристичка организација Сокобања у протеклих годину и по дана донела је главни стратешки документ развоја Сокобање као туристичке дестинације без кога она не може даље да се развија. Осим тога не само да нам је законска обавеза да имамо ову стратегију већ и наше ресорно министарство не субвенционише средствима дестинације и пројекте из дестинација уколико Програм развоја туризма не постоји – истакао је Миленковић.

Јуче је донета и одлука о прибављању грађевинског земљишта у јавну својину општине Сокобања. Предметна парцела у складу са планским документом планирана је за изградњу саобраћајнице која је потребна ради опслуживања резервоара за водоснабдевање чија се изградња планира на тој катастарској парцели.

Донета је одлука и о висина накнаде за рад члановима Комисије за планове општине Сокобања, на основу које председнику комисије припада накнада за рад у нето износу од 25.000,00 динара месечно, а члановима комисије у износу од 7.000 динара.

Одборници су дали сагласност и на Одлуку о одложеном плаћању, Јавног комуналног предузећа „Напредакˮ.
Тачка – Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о висини паушала од 100 квадрата за свако појединачно правно лице и предузетника који обавља угоститељску делатност у пословном простору или делу пословног простора површине до 300 квадрата, ЈКП „Напредакˮ Сокобања, скинута је са дневног реда, повучена са расправе и о њој се није гласало. Скупштина је од известиоца затражила да се тачка преформулише и да се доставе још неки подаци.

Седница је одржана у малој сали зграде општине Сокобања.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 8 =