Usvojen izveštaj o proceni prve faze komasacije

Društvo

Članovi komisije za komasaciju zemljišta na području opštine Sokobanja na danas održanom sastanku usvojili su izveštaj potkomisije o komasacionoj proceni prve faze komasacije.

Članovi potkomisije za komasacionu procenu i potkomisija za utvrđivanje stalnih objekata imaju za zadatak da procene celokupno zemljište na komasacionom području, utvrde sve dugogodišnje zasade i stalne objekte koji će ostati u stanju u kome su i zatečeni, kao i zasade koji su zapušteni i moraju da se krče odnosno uklone.

‒ Prva faza komasacije je realizovana bez problema, pre svega zahvaljujući tome što nadzor veoma stručno i odgovorno vrši Republički geodetski zavod ‒ ističe predsednica komisije za komasaciju Miroslava Opačić i dodaje da je posao veoma obiman zbog velikog broja nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, pre svega na teritoriji MZ Žučkovac, ali da se sve to rešava u toku postupka.

U prvoj fazi komasacije određeno je sedam procembenih razreda a ono što sledi u narednom periodu je druga faza komasacije u okviru koje će sve još detaljnije biti određeno, ističe naša sagovornica. Inače, prostor koji će biti obuhvaćen komasacijom je potez od Sokobanje do Bovanskog jezera u površini od 956 hektara i obuhvata delove sedam katastarskih opština.

Sastanku je prisustvovao i Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 3 =