Усвојен извештај о процени прве фазе комасације

Друштво

Чланови комисије за комасацију земљишта на подручју општине Сокобања на данас одржаном састанку усвојили су извештај поткомисије о комасационој процени прве фазе комасације.

Чланови поткомисије за комасациону процену и поткомисија за утврђивање сталних објеката имају за задатак да процене целокупно земљиште на комасационом подручју, утврде све дугогодишње засаде и сталне објекте који ће остати у стању у коме су и затечени, као и засаде који су запуштени и морају да се крче односно уклоне.

‒ Прва фаза комасације је реализована без проблема, пре свега захваљујући томе што надзор веома стручно и одговорно врши Републички геодетски завод ‒ истиче председница комисије за комасацију Мирослава Опачић и додаје да је посао веома обиман због великог броја нерешених имовинско-правних односа, пре свега на територији МЗ Жучковац, али да се све то решава у току поступка.

У првој фази комасације одређено је седам процембених разреда а оно што следи у наредном периоду је друга фаза комасације у оквиру које ће све још детаљније бити одређено, истиче наша саговорница. Иначе, простор који ће бити обухваћен комасацијом је потез од Сокобање до Бованског језера у површини од 956 хектара и обухвата делове седам катастарских општина.

Састанку је присуствовао и Исидор Крстић, председник општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + eighteen =