Усвојен годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта

Друштво

Данас је одржана 41. Седница Скупштине општине Сокобања на којој су одборници једногласно усвојили једину тачку која је је била на дневном реду, а то је Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за територију општине Сокобања за текућу годину.

Известилац по овој тачки Владимир Ракић, референт за пољопривреду, каже да је општина Сокобања израдила један веома обиман програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта. Сам програм је битан и због тога што је његова израда, доношење и усвајање предуслов за наставак процеса комасације у наредном периоду.

‒ Општина Сокобања је једна од општина у Србији са највећим бројем парцела, чак 9.368 парцела у државној својини. Програм је израђен на основу званичних података Службе за катастар непокретности и он дефинише врсту, обим и динамику радова у текућој години. Он садржи све парцеле које су до сада издате у закуп и оне које ће се понудити. Парцеле код којих се фактичко и стање по катастру није слагало биће изузете из закупа ‒ рекао је Ракић.

Седница је одржана у малој сали Скупштине општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =