Установа „Буцко” прославила рођендан

Друштво

Предшколска установа „Буцко” обележила је 41. рођендан установе и 71. годину организованог предшколства у Сокобањи. Тим поводом васпитачи су са децом припремили пригодну приредбу за све званице. Поред делегације локалне самоуправе, коју је предводио Владимир Миловановић, заменик председника општине Сокобања, били су присутни и представници предшколских установа из региона, стручни сарадници и представници јавних предузећа из Сокобање.

‒ Претходну годину је обележило увођење електронског дневника, односно вођење педагошке документације у чему је ПУ ‘Буцко’ прва у Србији, јер још ни једна предшколска установа на територији наше земље не води документацију на тај начин. То је пилот пројекат, још је у фази развоја, али се до сада показао као веома ефикасан и практичан ‒ каже Душан Мијајловић, директор ПУ „Буцко”.

Међу гостима били су и представници ПУ „Ђулићи” из Зајечара који су као рођендански поклон осмислили химну сокобањске предшколске установе која је и изведена након приредбе.

‒ Ми са ПУ ‘Буцко’ сарађујемо дужи низ година тако да смо готово постали пријатељи и кроз дружење и стручне размене појавила се идеја да направимо химну вртића и на тај начин подигнемо нашу сарадњу на још виши ниво ‒ каже Бојан Ћирић, васпитач и стручни сарадник за музичко васпитање ПУ „Ђулић”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 6 =