Ustanova „Bucko” proslavila rođendan

Društvo

Predškolska ustanova „Bucko” obeležila je 41. rođendan ustanove i 71. godinu organizovanog predškolstva u Sokobanji. Tim povodom vaspitači su sa decom pripremili prigodnu priredbu za sve zvanice. Pored delegacije lokalne samouprave, koju je predvodio Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine Sokobanja, bili su prisutni i predstavnici predškolskih ustanova iz regiona, stručni saradnici i predstavnici javnih preduzeća iz Sokobanje.

‒ Prethodnu godinu je obeležilo uvođenje elektronskog dnevnika, odnosno vođenje pedagoške dokumentacije u čemu je PU ‘Bucko’ prva u Srbiji, jer još ni jedna predškolska ustanova na teritoriji naše zemlje ne vodi dokumentaciju na taj način. To je pilot projekat, još je u fazi razvoja, ali se do sada pokazao kao veoma efikasan i praktičan ‒ kaže Dušan Mijajlović, direktor PU „Bucko”.

Među gostima bili su i predstavnici PU „Đulići” iz Zaječara koji su kao rođendanski poklon osmislili himnu sokobanjske predškolske ustanove koja je i izvedena nakon priredbe.

‒ Mi sa PU ‘Bucko’ sarađujemo duži niz godina tako da smo gotovo postali prijatelji i kroz druženje i stručne razmene pojavila se ideja da napravimo himnu vrtića i na taj način podignemo našu saradnju na još viši nivo ‒ kaže Bojan Ćirić, vaspitač i stručni saradnik za muzičko vaspitanje PU „Đulić”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five + 15 =