Успешно одржана прва овогодишња акција добровољног давања крви

Друштво

Прва овогодишња акција добровољног давања крви, у организацији Црвеног крста Сокобање и Завода за трансфузију крви Ниш, одржана је јуче у просторијама Средње школе „Бранислав Нушић”. Од потенцијалних 87, крв је дало 85 мештана, само су два даваоца одбијена из здравствених разлога.

Милица Миленковић, секретар Црвеног крста Сокобања, захвалила се овом приликом свим добровољним даваоцима крви који су учествовали у првој овогодишњој акцији, али и свим оним хуманим људима који су током протекле године дали крв и учинили да Сокобања и даље носи епитет хуманог места.

– Прошле године прикупили смо 496 јединица крви, што значи да смо остварили план за 2023. годину и надам се да ће тако бити и ове године. Већ у оквиру ове прве акције одзив је био веома добар, упркос томе што је распуст и период респираторних инфекција, што је могло негативно да се одрази на број давалаца – истакла је Миленковић.

Наша саговорница се захвалила и Средњој школи „Бранислав Нушић” која им је уступила своје просторије и истакла да овог пута у акцији, због распуста, нису учествовали пунолетни ученици ове школе, али да ће имати прилику да постану део ове најхуманије породице већ 12 фебруара, када ће бити организована наредна акција.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − one =