Предавање за све пољопривреднике о еАграру и заштити јабучастог воћа

Друштво Пољопривреда

Представници Пољопривредне саветодавне стручне службе Пољосервис из Књажевца у петак, 19. јануара, одржаће предавање за све заинтересоване пољоприведнике, сазнајемо од Славице Голубовић из сектора за пољопривреду. Голубовић истиче да ће, пре свега, бити речи о коришћењу еАграра јер се многи пољопривредници још не сналазе када је овај информациони систем у питању.

– Биће пре свега речи о коришћењу еАграра, информационог система који је уведен са циљем модернизације и убрзања процеса уписа података, промене података у Регистру пољопривредних газдинстава (РПГ), као и одобравања и исплате подстицаја у пољопривреди, за све оне који се још увек не сналазе најбоље. Пошто се као највећи проблем показало то што људи тешко савладавају све те поступке у оквиру еАграра – истакла је Голубовић.

Друга тема односиће се на заштиту јабучастог воћа. Циљ тог предавања биће да се пољопривредни произвођачи упознају са болестима и штеточинама које ово воће нападају и са најефикаснијим мерама заштите које се примењују.

Предавање ће бити одржано у конгресној сали у згради општине Сокобања у петак са почетком у 9 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 6 =