Uspešno održana druga „Traktorijada”

Društvo

Druga po redu manifestacija „Traktorijada” u organizaciji Mesne zajednice Čitluk održana je juče. Ova manifestacija prvi put je održana, u pomenutom selu, pre dve godine i još tada je izavala veliko interesovanje ali prošle godine nije održana zbog pandemije kovid 19.

Takmičari su se okupili u centru sela, nakon čega je bio organizovan defile traktora do mesta održavanja. „Traktorijadu” je otvorio Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine, koji je sve učesnike i posetioce pozdravio u ime lokalne samopuprave. Milovanović je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika na manifestaciji istakavši da je selo Čitluk juče bilo specifično po tome što su se u njemu u istom danu održale dve lepe manifestacije i obećao da će Opština Sokobanja naredne godine pomoći da ova atraktivna manifestacija, postane poznata ne samo u našoj opštini, već širom Srbije.

Dragan Živanović, predsednik Mesne zajednice Čitluk kaže da je na ovogodišnjoj „Traktorijadi” bilo mnogo više učesnika nego na prvoj a da se nada da će naredne godine biti još posećenija. Organizator je ove godine pripremio i više disciplina nego prve godine: Prolaz kroz blato – jedna od najzanimljivijih disciplina, koncipirana tako da takmičari traktorom prolaze kroz improvizovani rov sa blatom i preprekama, zatim, nadvlačenje traktora po kategorijama, vuča praznog traktora, nadvlačenje flaša piva, brzo ispijanje piva i trka u džakovima. Ove godine organizovane su i dve discipline specijalno za mlađe takmičare – nadvlačenje nad brvnom i pravljenje bunara od ostataka kukuruza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + one =