Сокобања бира и одборнике: Пет листи у конкуренцији за локални парламент

Друштво Политика

Бирачи са подручја општине Сокобања на изборима заказаним за 17. децембар  изјашњаваће се, осим за посланике Народне Скупштине Србије, и за одборнике локалног парламента. За 25 места у Скупштини општине Сокобања поверење грађана затражиће пет изборних листи које су прихваћене од стране Општинске изборне комисије.

Под редним бројем један је коалициона листа „Александар Вучић – Сокобања не сме да стане”, коалиција окупљена око изборне листе „Ивица Дачић – премијер Србије” има редни број два, док ће под бројем три бити „Заједно за Сокобању”.

Група грађана „Преображење Милорад Гавриловић” имаће редни број четири, док Изборна листа „Др Милош Јовановић – Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова демократска странка Србије (Нови ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић”, биће под редним бројем пет.

Осим у Сокобањи, уз парламентарне изборе још у 64 општине и града биће одржани локални избори. У поноћ 26. новембра истекао је рок за предају изборних листа. Пошто ће локални избори бити одржани истог дана када и парламентарни, Законом о локалним изборима предвиђено је да се гласа на истим бирачким местима, а гласање спроводе исти бирачки одбори.

Изборна комисија општине Сокобања је одлучила да се гласачки листићи за гласање на изборима за одборнике Скупштине општине Сокобања штампају на папиру пастелнозелене боје. Контролни лист за проверу исправности гласачке кутије штампаће се на папиру светлољубичасте боје.

Што се тиче листића за парламентарне изборе, Републичка изборна комисија је одлучила да ће гласачки листићи за избор посланика бити боја светла кајсија, док ће контролни листићи бити плаве боје.

У претходном сазиву Скупштине општине Сокобања СНС је имао апсолутну већину са 19 одборника, СПС је имао два представника, а Уједињена сељачка странка два одборника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two − 2 =