Srednjoškolci

Uspešna školska godine sokobanjske srednje škole

Društvo

Učenici i nastavnici SŠ „Branislav Nušić” su u školskoj 2018/19. godini postigli značajne rezultate na takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Naši učenici su bili učesnici republičkih takmičenja iz istorije, hemije i matematike, a posebno je zapažen rezultat Mihaila Stevića, učenika četvrtog razreda gimnazije koji je kao najbolji sa regiona učestvovao na republičkom takmičenju iz engleskog jezika i plasirao se u prvih deset.

Najbolji rezultati postignuti su iz oblasti srpskog jezikana „Književnoj olimpijadi” u Sremskim Karlovcima, gde su naše učenice osvojile prvo i treće mesto. U konkurenciji od 300 učenika, Petra Avramović učenica prvog razreda sokobanjske gimnazije zauzela je prvo mesto, Sara Panajotović, takođe učenica prvog razreda gimnazije osvojila je treće mesto, Jovana Jovanović četvrto a Marta Marjanović sedmo mesto.Velike zasluge za ovaj uspeh idu i njihovoj profesorki srpskog jezika Jeleni Bogdanić.

 

Mihailo Stević
Mihailo Stević, među desetoro najboljih na republičkom takmičenju iz engleskog jezika

Petra i Sara kažu da je konkurencija bila veoma jaka i da nisu očekivale ovakav uspeh koji jedan od najvećih u istoriji sokobanjske srednje škole.

 

Srednjoškolci
Petra Avramović i prof. Jelena Bogdanić

Na takmičenju „Srpski jezik i jezička kultura” koje je održano u maju mesecu u Tršiću, Petra Avramović je osvojila četvrto, dok je Natalija Hadži Pavlović zauzela osmo mesto.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − 1 =