Нова шанса за запошљавање младих

Друштво

Пројекат „Знањем до посла”, осмогодишњи партнерски пројекат две владе, Швајцарске и Србије, осмишљен да створи предуслове за брже запошљавање младих, објавио је нови позив за послодавце „Запослени по мери Вашег бизниса”.

У оквиру овог позива, пројекат пружа финансијску и техничку подршку послодавцима за организовање обука на радном месту за младе који траже запослење. Поменути програм подршке олакшаће послодавцима процес избора, обуке (или припреме) и запошљавања нових радника.

Са циљем побољшања положаја младих на тржишту рада Србије кроз модернизацију политика запошљавања и оспособљавање младих за тражене послове, пројекат „Знањем до посла” спровешће програм обуке на радном месту и у нашем округу.

Послодавци заинтересовани за организовање обуке на радном месту могу да попуне и поднесу пријавни формулар посредством платформе СмартМЕ или да контактирају једног од локалних партнера пројекта у Крагујевцу, Крушевцу, Новом Пазару, Пироту и Књажевцу користећи контакт податке који се налазе на интернет страници пројекта.

Пријаве заинтересованих послодаваца ће се примати до утрошка расположивих средстава, а најкасније до 31. марта 2021.године. Оцена поднетих пријава вршиће се на месечном нивоу.

Смернице за подносиоце и формулари за пријављивање могу се преузети са интернет странице пројекта www.znanjemdoposla.rs/poziv-za-poslodavce/.

Циљ пројекта „Знањем до посла” је повећање запошљивости и запошљавања младих и посредно бржи, одрживи и инклузивни економски развој Србије. Идеја пројекта је да подстакне, подржи и понуди модел трајне сарадње локалних самоуправа, школа, организација цивилног друштва и привредних субјеката како би се младима пружила могућност да науче оне вештине које се траже на тржишту рада и тако лакше дођу до посла.

Ово је трећи позив објављен у оквиру пројекта „Знањем до посла”, подржаног од стране Швајцарске, чија је укупна вредност 14,3 милиона евра.

Иначе, током прве фазе пројекта обуке на радном месту кроз 61 пројекат прошло је 1,055 младих, а помоћ на путу до посла добило је и још 350 младих из теже запошљивих група. У спровођењу обука на радном месту учествовало је 128 компанија и 30 партнера како из јавног сектора, тако и из цивилног друштва.

Извор насловне фотографије: znanjemdoposla.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =