Uređenje Banjice – rezultat prekogranične saradnje

Društvo

Uvodna konferencija projekta Balneološki turizam – budućnost zdravlja, u okviru programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, održana je danas u hotelu „Moravica”.

‒ Projekat podrazumeva rekonstrukciju dva gradska parka u pomenutim opštinama, i to u Sokobanji park na Banjici i Nikolaj Haitov, park koji se nalazi u centru Sapareve banje sa ciljem unapređenja turističke ponude i turističkog proizvoda dve kompatibilne opštine ‒ kaže Ivica Naskovski tehnički asistent projekta.

Prema njegovim rečima rekonstrukcija parka na Banjici podrazumeva zamenu staza i ozelenjavanje površina, a vrednost ovog dela projekta iznosi 290.000 evra, pri čemu učešće opštine Sokobanja iznosi 15 % koje može biti i nefinansijsko, ostali deo projekta finansira EU. Naskovski dodaje da je u planu i izrada zajedničke strategije razvoja ove dve turističke destinacije i povećanja njihove konkurentnosti na tržištu banja. 

 

U ime dve lokalne samouprave konferenciji su, pored ostalih, prisustvovali Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja i Kalin Gelev, predsednik opštine Sapareva banja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + fifteen =