Уређење Бањице – резултат прекограничне сарадње

Друштво

Уводна конференција пројекта Балнеолошки туризам – будућност здравља, у оквиру програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија, одржана је данас у хотелу „Моравица”.

‒ Пројекат подразумева реконструкцију два градска парка у поменутим општинама, и то у Сокобањи парк на Бањици и Николај Хаитов, парк који се налази у центру Сапареве бање са циљем унапређења туристичке понуде и туристичког производа две компатибилне општине ‒ каже Ивица Насковски технички асистент пројекта.

Према његовим речима реконструкција парка на Бањици подразумева замену стаза и озелењавање површина, а вредност овог дела пројекта износи 290.000 евра, при чему учешће општине Сокобања износи 15 % које може бити и нефинансијско, остали део пројекта финансира ЕУ. Насковски додаје да је у плану и израда заједничке стратегије развоја ове две туристичке дестинације и повећања њихове конкурентности на тржишту бања. 

 

У име две локалне самоуправе конференцији су, поред осталих, присуствовали Исидор Крстић, председник општине Сокобања и Калин Гелев, председник општине Сапарева бања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =