Уређење атарских путева

Друштво

Локална самоуправа од пролећа до јесени интензивно ради на уређењу атарских путева по свим селима у oпштини Сокобања, каже Владимир Миловановић, заменик председника општине. Ових дана копају се канали, стављају пропуснице, а након тога биће засипан ризлом атарски пут дужине 1,5 км у Дугом Пољу у насељу Камењарци.

Вредност ових радова је око милион динара, а половина од тога биће финансирана из буџета МЗ Дуго Поље. Наиме, општина Сокобања увела је још прошле године пројектно финансирање месних заједница и за те намене издвојила је 3.000.000 динара. Најбољи пројекти шест сокобањских села добили су по 500.000 динара за реализацију својих пројеката, а један од њих јесте и пројекат МЗ Дуго Поље за уређење поменутог атарског пута.

Атарски путеви по селима сокобањске општине дуги низ година били су запуштени и неуређени, многи ратари због тога нису могли пољопривредним машинама да дођу до својих имања, а поједини ни до својих забрана одакле се снабдевају огревом за зиму. Издвајање значајних новчаних средстава за уређење атарских путева у општини Сокобања, пре свега, позитивно ће се одразити на пољопривредну производњу, додаје Миловановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − seven =