Одржани „Дани жетве”

Друштво

Манифестација „Дани жетве”, у организацији Месне заједнице Врбовац, одржана је у суботу, 8. августа. Прослава, која се организује након успешно завршене жетве, полако постаје традиционална јер је ове године одржана четврти пут за редом.

На идеју да се овако нешто организује дошли су Владица Милетић, власник комбајна и Жика Милошевић, председник Месне заједнице Врбовац, коме је вожња комбајна професија већ 40 година. Милетић има четири комбајна, и он и његови радници обављају целокупну жетву у атару овог села а делимично и у атарима суседног Трубаревца и Рујевице. Својим присуством манифестацију су подржали и Владимир Миловановић заменик председника општине Сокобања, Владан Петковић председник скупштине општине Сокобања, Никола Шаиновић члан главног одбора СПС.

− Жетва је напоран посао и ми који се бавимо овим послом одлучили смо да одаберемо један дан када ћемо да се одморимо и провеселимо и поделимо награде људима који имају највише посејано под пшеницом и са највећим приносом. Ове године највећи принос имао је Бојан Арсић и добио је бесплатну жетву наредне године, Ивица Милошевић је добио награду за највећу површину под пшеницом, око 5 хектара и као награду је добио 300 килограма семенске пшенице за наредну годину − каже Жика Милошевић организатор манифестације.

Он додаје да је сваке године све већи број посетилаца на манифестацији и верује да ће се тај тренд раста наставити и у наредним годинама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − twelve =