У Реснику отворено истурено одељење ПУ „Буцко”

Друштво

У селу Реснику, данас је у просторијама основне школе, отворено истурено одељење ПУ „Буцко”, односно нова група мешовитог узраста у којој ће бити уписано седамнаесторо деце старости од три године до предшколског узраста.

− Част ми је и задовољство што у Реснику има довољан број деце тако да су се стекли услови да отворимо једну предшколску групу. У наредним данима очекујемо да ће након уобичајене процедуре, и деца осталог узраста бити уписана у вртић. Трудићемо се да у наредном периоду и у осталим селима где се за то буду стекли услови,опремимо нова одељења. Таква реална могућност и заинтересованост за сада постоји још у селу Језеру и Мужинцу − каже Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Николић се уједно захвалио и директору ПУ „Буцко” и мештанима Ресника који су у великој мери помогли да се ово одељење отвори у поменутом селу.

− Отворена је нова група мешовитог узраста у којој ће бити уписана деца од три године до поласка у школу. Група је четворочасовна и радиће од 8 до 12 и бесплатна је за све становнике Ресника. У у овом селу има има око 17 деце тог узраста а иначе у групу је могуће уписати до 24-оро деце мешовитог узраста − каже Душан Мијајловић, директор ПУ „Буцко”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 6 =