Škola

Упис првака за школску 2020/2021. годину

Друштво

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.

Наведене процедуре имају за циљ да родитељима, односно другим законским заступницима деце поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе.

У складу са тим, ОШ „Митрополит Михаило”, обавештава о следећем:

‒ Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, од 1. 4. 2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у Основну школу ‘Митрополит Михаило’ у Сокобањи (или неку другу основну школу на територији Републике Србије) преко Портала еУправа.
Услуга исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школа евидентира заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у школу. На овај начин школа ће оквирно знати број ученика првог разреда у школској 2020/2021. години, што ће омогућити бољу организацију образовно васпитног рада. Такође, родитељи будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније бити уписано њихово дете ‒ наводи се на сајту сокобањске основне школе.

Škola

Уколико родитељ и не искаже заинтересованост на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред.

Након дефинисања уписа од стране надлежног Министарства, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

На Порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање омогућиће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности у вези са уписом детета. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу) и упис. Након уписа детета у школу, истог дана, психолог, односно педагог школе вршиће испитивање детета.

За све додатне информације и отклањање евентуалних нејасноћа обратите се секретару школе на телефон 064/856-07-05 или на мејл школе osmitmihsb@yahoo.com од 11:00 -13:00.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =