Ugradnja grebanog asfalta

Уградња гребаног асфалта кренула од Врбовца

Друштво

Са првим сунчаним данима пролећа почели су радови на уградњи гребаног асфалта на сеоским путевима. Радови су започели у селу Врбовац, затим ће се наставити у доњим, а потом и у такозваним горњим селима.

– Крајем децембра прошле године завршена је јавна набавка. Узели смо шест хиљада кубика гребаног асфалта. Направљен је план, руководили смо се тиме да свако село добије исту количину како ниједно не би било дискриминисано. Оно што је битно, да су се ево стекли услови, то је да температура пређе пет степени како би се гребани асфалт квалитетно уградио и како би после опстао – каже председник општине Сокобања Миодраг Николић, који је обишао радове у Врбовцу.

Ugradnja grebanog asfalta

Како каже, у првој фази биће урађени сви путеви који се налазе уз асфалт.

– Уградња асфалта по селима има велики значај из разлога што осим главних путева ка селима имамо доста споредних улица које се наслањају на асфалт. Видим да је задовољство мештана стварно велико. У наредној фази до краја године трудићемо се да буквално сваки пут и сваки засеок у сваком селу пресвучемо гребаним асфалтом – додаје први човек Сокобање.

Ugradnja grebanog asfalta

По речима председника Месне заједнице Врбовац Жике Милошевића, након ових радова у Врбовцу ће остати још неколико улица које треба пресвући асфалтом.

– Ово је веома значајно. Малтене ће остати још само две улице и завршавамо комплет цело село – каже Милошевић.

Рок за завршетак радова у свим селима је, по речима извођача, 60 дана.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 8 =