Ugradnja grebanog asfalta

Ugradnja grebanog asfalta krenula od Vrbovca

Društvo

Sa prvim sunčanim danima proleća počeli su radovi na ugradnji grebanog asfalta na seoskim putevima. Radovi su započeli u selu Vrbovac, zatim će se nastaviti u donjim, a potom i u takozvanim gornjim selima.

– Krajem decembra prošle godine završena je javna nabavka. Uzeli smo šest hiljada kubika grebanog asfalta. Napravljen je plan, rukovodili smo se time da svako selo dobije istu količinu kako nijedno ne bi bilo diskriminisano. Ono što je bitno, da su se evo stekli uslovi, to je da temperatura pređe pet stepeni kako bi se grebani asfalt kvalitetno ugradio i kako bi posle opstao – kaže predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić, koji je obišao radove u Vrbovcu.

Ugradnja grebanog asfalta

Kako kaže, u prvoj fazi biće urađeni svi putevi koji se nalaze uz asfalt.

– Ugradnja asfalta po selima ima veliki značaj iz razloga što osim glavnih puteva ka selima imamo dosta sporednih ulica koje se naslanjaju na asfalt. Vidim da je zadovoljstvo meštana stvarno veliko. U narednoj fazi do kraja godine trudićemo se da bukvalno svaki put i svaki zaseok u svakom selu presvučemo grebanim asfaltom – dodaje prvi čovek Sokobanje.

Ugradnja grebanog asfalta

Po rečima predsednika Mesne zajednice Vrbovac Žike Miloševića, nakon ovih radova u Vrbovcu će ostati još nekoliko ulica koje treba presvući asfaltom.

– Ovo je veoma značajno. Maltene će ostati još samo dve ulice i završavamo komplet celo selo – kaže Milošević.

Rok za završetak radova u svim selima je, po rečima izvođača, 60 dana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 1 =