Telegrafija

Сокобања домаћин Светског првенства у брзој телеграфији

Друштво

Осамнаесто Светско првенство у брзој телеграфији, односно пријему и предаји Морзеових знакова, у организацији Радио клуба „Сокоˮ из Сокобање и Савеза радио-аматера Србије, а уз подршку Општине Сокобања, биће одржано од 14. до 17. септембра.

Сокобања је јуна месеца ове године била домаћин 14. Купа Европе и деветог по реду Балканског шампионата у брзој телеграфији. С обзиром да су учесници тог такмичења били јако задовољни организацијом и пре свега просторијама у којима је одржано такмичење, одлучено је да и Светско првенство буде одржано у Сокобањи, сазнајемо од Саше Ђокића, председника Радио клуба „Сокоˮ и члана организационог одбора.

Telegrafija
Фото из архиве: Са КУП-а Европе 

Учесници из 12 земаља такмичиће се у просторијама Центра за развој иновација и предузетништво општине Сокобања, односно реновираној и опремљеној сали изнад Ватрогасног, а биће смештени у хотелу „Моравицаˮ. Свечано отварање биће одржано у среду 14. септембра у хотелу „Моравицаˮ са почетком у 18 часова.

Одржавање Светског првенства су поред Општине Сокобања помогли и Спортски Центар „Подинаˮ и приватне фирме „Узорˮ и „Бравоксˮ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =