Gastro manifestacija Čitluk

У суботу прва „Гастро манифестацијаˮ у Читлуку

Друштво Култура

У суботу, 3.септембра, са почетком у 10:00 сати, на игралишту код дома културе у центру села Читлук код Сокобање, одржаће се још једна нова манифестација у организацији мештана овог села. Ради се о првој „Гастро манифестацијиˮ, која се састоји из два дела, изложби традиционалних српских јела и такмичењу у припремању националног јела у котлићу и рибљој чорби.

Gastro manifestacija ČitlukОд 10:00 часова посетиоци ће моћи да погледају каква су то све јела и посластице које су некада красиле, а и данас красе наше свакодневне и гостинске столове. Учеснике и њихове поставке оцењиваће жири, а након доделе признања која је заказана за око 14:00 часова следи културни програм.

Други део ове манифестације, такмичење у припремању јела на отвореној ватри, који подразумева припрему националног јела у котлићу и рибљој чорби, почиње од 16:00 часова и трајаће до 18:00, након кога ће жири оценити најбоље. Додела признања и проглашење победника заказано је за 20:00 часова.

Организатор манифестације су МЗ Читлук и Удружење жена „Етнос-Сˮ из Читлука, а подржана је од стране општине Сокобања, Туристичке организације Сокобања и бројних спонзора.


Заинтересовани за учешће, додатне информације могу добити на телефоне: 062/822-36-08 Златко и 063/238-893 Драгана.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 7 =