Olimpijada

Мини олимпијада Трећег доба Зајечарског округа

Друштво

Регионална Мини олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба Зајечарског округа, одржана је јуче у Сокобањи. Киша није успела да омете одржавање ове манифестације јер је Општинска организација пензионера, у случају лошег времена већ испланирала да ће се спортска надметања одржати у спортској хали, сазнајемо од Драгана Кузмановића, члана извршног и организационог одбора. Поред домаћина, учествовале су и екипе из Зајечара, Књажевца и Бољевца, које су се такмичиле у више спортских дисциплина као што су: слободна бацања на кош, шутирање на мале голове са 10 метара, пикадо, штафета у брзом ходу и шах.

Olimpijada  Olimpijada

Андреј Савић, председник Савеза пензионера Србије, каже да се већ петнаест година, у градовима и општинама Србије организују „Мини олимпијаде спорта здравља и културе трећег добаˮ, након чега се организује републичка „Олимпијада спорта здравља и културе трећег добаˮ, у Врњачкој Бањи у организацији Покрета трећег доба Србије.

– У питању је једна традиционална манифестација која се одржава на нивоу Републике и обухвата област културних и спортско-рекреативних сусрета пензионера или како ми то кажемо, групације трећег доба. То је једна од важних метода и садржаја рада Савеза пензионера Србије која се организује у сарадњи са једним значајним бројем осталих невладиних организација, али и уз подршку државе која одваја наменска средства за финансирање овакве манифестације. Једноставно настојимо да живот наших најстаријих суграђана учинимо што прилагодљивијим овим временима и да инклузија, односно то њихово укључивање у друштвене токове буде на једном вишем нивоу – истакао је Савић.

У име домаћина, присутне је поздравио и пожелео им добродошлицу Миодраг Николић, председник општине Сокобања. Николић је истакао да му је посебно драго што је ова манифестација настала у Сокобањи , која је пет пута била домаћин. Поред општине Сокобања, одржавање спортског дела манифестације, помогао је и Спортски савез општине Сокобања.

Одржавање манифестације започето је културно-забавним програмом у коме су учествовали „Буцкићиˮ, ветерани КУД „Сокоˮ, фрулаш Зоран Ристић, певачи Бојан Милановић и Милена Малинић.

Предузеће „Адонисˮ и Удружење „Етносˮ учеснике су обрадовали поклонима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =