U subotu planinarska akcija „Sesalac-Tumba-Sesalačka pećina 2023”

Društvo

Tradicionalna planinarska akcija „Sesalac-Tumba-Sesalačka pećina 2023” u organizaciji Planinarskog kluba „Ozren” biće održana u subotu 20. maja.

Programom akcije je predviđeno okupljanje, kao i prijavljivanje učesnika akcije kod Doma u Sesalcu sa početkom u 8.30. Otvaranje akcije je u 9.45 minuta.

Učesnici će moći da biraju jednu od dve staze koje su im na raspolaganju: Veliku i Malu. Velika staza, koja spada u srednje zahtevne, dužine je 16,5 km, uspon je 730 metara. Staza počinje od Sesalca (430mnv) – preko Bezdana – Tumbe (842mnv) – klisure Mađarske reke (480mnv) – Vidikovca – „Orli skoka” (570mnv) – Grebena Stubline (650mnv) – Sesalačke pećine (630mnv) – i završava se u mestu Sesalac.

Mala staza je dužine 11,5km, uspon je 360 metara i laka je, tako da je prigodna za sve uzraste. Sesalac – Bezdan – klisura Mađarske reke – Vidikovac „Orli skok” – Greben Stubline –   Sesalačka pećina – sesalac.

Organizator obezbeđuje učesničke knjižice, bedževe i besplatni ručak, koji će biti organizovan u 15 časova, nakon povratka sa staze. Učesnici sa sobom treba da ponesu pribor za jelo i posude. Nakon toga planinari će obići Sesalačku pećinu a oko 17 časova biće dodeljene zahvalnice.

Svi učesnici akcije učestvuju na sopstvenu odgovornost i moraju se pridržavati „Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti” PSS , „Pravila ponašanja planinara” i usmenih uputstava organizatora i vodiča na akciji. Svaki učesnik akcije dužan je da se pridržava mera zaštite, planinarske etike, uputstava organizatora i da bude ekološki savestan. Čuvajmo prirodu i ne bacajmo smeće.

Kontakt brojevi telefona za prijave i pitanja: Milošević Zoran 064 85 53 361 i Ninić Zvezdan 065 83 38 999.

– Dragi prijatelji, ljubitelji prirode i planinari, pridružite nam se na ovoj akciji da prošetamo i uživamo na ovoj lepoj i raznovrsnoj planinarskoj stazi – poručuju iz PK „Ozren”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 − 4 =