У Средњој школи „Бранислав Нушић”: Школска година на измаку једна од успешнијих

Друштво

Ближи се крај школске године, па је време и да се сумирају досадашњи резултати. Што се тиче ове школске године у Средњој школи „Бранислав Нушић” она је једна од успешнијих у последњих неколико година, поносно нам каже директорка ове установе Ана Милићевић. Сокобањски ђаци постигли су одличне резултате на републичким такмичењима, а неки су чак били и најбољи на нивоу целе Србије. То је за једну малу средину огроман успех, додаје директорка.

– Имамо једно прво место, једно друго, једно четврто, једно пето, а неколико ученика је међу првих 10 у републици. Ту говоримо о такмичењима из разних предмета и природних, друштвених наука, из спорта… Ускоро ћемо сумирати резултате, најпре код матураната затим и код свих осталих и већ сада смо поносни и задовољни тим успехом – каже директорка.

Матуранти су већ завршили школске обавезе и сада их очекује полагање матурски испита, док ће за остале ђаке школска година трајати до 21. јуна. Догађај који предстоји, а коме се сви радују јесте матурско вече, а директорка школе најављује и традиционални дефиле матураната.

– То је у четвртак 6. јуна, негде од 19 часова је окупљање испред школе, а онда ће они прошетати градом до хотела у коме ће имати матурску забаву – наводи наша саговорница.

У току су и припреме за предстојећу школску годину, а тренутно је, по речима директорке, актуелна и промоција школе. Осим ђака из сокобањске основне школе Средњу школу „Бранислав Нушић” све више уписују и ученици са стране.

– За то је можда најзаслужнији овај нови-стари образовни профил који смо вратили пре две године, то је физиотерапеутски техничар. Настављамо и ове године упис треће генерације ученика у овај образовни профил. Традиционално ту нам је и гимназија и то је смер, пре свега, за оне који касније желе да наставе школовање. Оно што јесте већ традиција наше школе, то су профили из области туризма и угоститељства, туристички техничар и на трећем степену ове године уписаћемо комбиновано одељење кувар, трговац. Кувар је профил који уписујемо сваке године, трговац је профил који уписујемо једном у три године – наводи директорка.

Оно што је новина за упис ове школске године у односу на претходне, када је реч о смеру трговац, јесте број ученика у одељењу. По речима директорке, он је смањен на 28 за упис у први разред, односно по 14 за комбинована одељења. То значи да ће и конкуренција бити јача, па наша саговорница поручује осмацима који желе да упишу овај смер да се што боље припреме.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =