Почео упис у средње школе

Друштво

Данас је почео упис у средње школе који се због пандемије вируса корона и потребе поштовања мера заштите, организује на нешто другачији начин ове године.

− У том смислу смо и ми организовали упис у мало другачијим околностима. Пре свега сви родитељи који данас, сутра и у понедељак 13. јула у оквиру другог уписног круга, доносе документа предају их на пријемним пунктовима који су постављени испред школе, јер смо водили рачуна о безбедности свих − каже Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић”.

Она је додала да је ово године ,поред традиционалног уписа, могуће извршити упис и електронским путем преко портала еУправе .

− Један део података већ дуги низ година ми и онако повлачимо из система а први пут је ове године могуће лекарско уверење повући из система, једино што ученик мора да оде до Дома здравља и то се односи само на ученике средњих стручних школа јер је њима обавезан лекарски преглед. Министарство просвете је јуче увело још једну олакшавајућу могућност а то је да уколико због тренутне ситуације није могуће отићи до лекара и извадити лекарско уверење, оно се може доставити и касније. Ми ћемо, у договору са родитељима, уколико буде таквих случајева прихватити уверење до 1. септембра па чак и даље – истиче наша саговорница.

Интересовање за упис у образовне профиле сокобањске средње школе је на нивоу од прошле године и задовољавајуће је, пре свега када су у питању ученици који су завршили сокобањску матичну школу и Средњу школу „Бранисалв Нушић” бирају као прву жељу.

Упркос ситуацији и ове године има довољан број заинтересованих ученика и из других општина. Образовни профил кувар је већ трећу годину за редом попуњен максимално. Такође, велико интересовање будући средњошколци показују и за профил туристичко-хотелијерски техничар и у ствари сва одељења ове школе о имају довољан број ученика за формирање одељења каже директорке ове образовне установе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =