У Сокобањи највећи број домаћих туриста у 2022.

Друштво Туризам

Сокобања је у прошлој година остварила највиши туристички промет мерено бројем реализованих ноћења од свих дестинација, изузимајући Београд као главни град. То се може закључити према подацима Републичког завода за статистику, објављеним 31.јануара ове године.

Сокобања је у 2022. година остварила раст од чак 53 посто у односу на претходну, до тада за њу рекордну годину по броју реализованих ноћења. Међу бањама и планинским центрима Сокобања је са 767.725 ноћења заузела прво место. Друга је Врњачка Бања са 676.052 ноћења и раста од 34 одсто у односу на 2021. годину. Златибор је имао 521.120 ноћења домаћих туриста и то је повећање за 36 одсто, а затим следи Копаоник са 499.125 ноћења наших туриста.

Да подсетимо, Сокобања се налази у централном делу југоисточне Србије. Ограничена је са свих страна планинама Озрен, Лесковик, Девица, које достижу висину до 1565 метара надморске висине и Ртањем. Позната је по својим лечилишним капацитетима, термоминералним изворима и излетиштима која се током године веома радо посећују. Организованим туризмом бави се од 1837. године, што је уједно чини и једном од најстаријих бања у Србији.

Фотографије делова Сокобање можете погледати у галерији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − one =