U PU „Bucko” osmoro radnika pozitivnih na kovid-19

Društvo Zdravlje

Juče su se našoj redakciji javljali građani zabrinuti zbog priča u vezi situacije u PU „Bucko”, a u vezi velikog broja obolelih u ovoj obrazovnoj ustanovi. Zato smo danas razgovarali sa direktorom Dušanom Mijajlovićem koji nam je rekao da trenutno ima osam radnika koji su pozitivni na kovid-19. Vrtić i dalje radi, kao i od početka ove školske godine, u specifičnim uslovima. Naime, preporuka roditeljima je i bila da u vrtić dovode decu isključivo oni kojima najmlađe nema ko da čuva dok su na poslu, da bi se opasnost od širenja zaraze svela na minimum.

− U ovom trenutku imamo osmoro pozitivnih radnika i oni se nalaze u izolaciji, svi ostali radnici su testirani, znači ostatak radnika je negativan. Što se tiče dece u tim grupama, sva deca koja su dolazila u vrtić prethodne nedelje su po preporuci Zavoda za javno zdravlje Niš u kućnoj izolaciji. PU „Bucko” i dalje radi, zbog svih roditelja kojima nema ko da čuva decu dok su na poslu, a trenutno u vrtiću imamo petoro dece, dok sva ostala deca imaju onlajn podršku preko zatvorenih grupa i vaspitači im svakodnevno šalju aktivnosti − rekao je direktor ove obrazovne ustanove.

Mijajlović ističe da se redovno vrši dezinfekcija čitavog objekta i to od strane radnika same ustanove, JP „Zelenilo” i Zavoda za javno zdravlje Niš i dodaje da su u stalnom kontaktu sa Domom zdravlja i pedijatrijom i da nema ni jednog obolelog deteta.

− Mi smo još početkom godine razradili tri modela rada. Prvi model je rad u normalnim uslovima, drugi sa ograničenim kapacitetima, kako i jesmo radili, i treći model je sto posto prelaz na onlajn. Ovo sada je neka varijanta onlajna sa određenim procentom dece u vrtiću − rekao je Mijajlović.

Danas zaseda Krizni štab koji će razmatrati epidemiološku situaciju na teritoriji čitave zemlje i verovatno doneti nove mere od kojih će se neke odnositi i na rad škola i vrtića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × one =