У ПУ „Буцко” осморо радника позитивних на ковид-19

Друштво Здравље

Јуче су се нашој редакцији јављали грађани забринути због прича у вези ситуације у ПУ „Буцко”, а у вези великог броја оболелих у овој образовној установи. Зато смо данас разговарали са директором Душаном Мијајловићем који нам је рекао да тренутно има осам радника који су позитивни на ковид-19. Вртић и даље ради, као и од почетка ове школске године, у специфичним условима. Наиме, препорука родитељима је и била да у вртић доводе децу искључиво они којима најмлађе нема ко да чува док су на послу, да би се опасност од ширења заразе свела на минимум.

− У овом тренутку имамо осморо позитивних радника и они се налазе у изолацији, сви остали радници су тестирани, значи остатак радника је негативан. Што се тиче деце у тим групама, сва деца која су долазила у вртић претходне недеље су по препоруци Завода за јавно здравље Ниш у кућној изолацији. ПУ „Буцко” и даље ради, због свих родитеља којима нема ко да чува децу док су на послу, а тренутно у вртићу имамо петоро деце, док сва остала деца имају онлајн подршку преко затворених група и васпитачи им свакодневно шаљу активности − рекао је директор ове образовне установе.

Мијајловић истиче да се редовно врши дезинфекција читавог објекта и то од стране радника саме установе, ЈП „Зеленило” и Завода за јавно здравље Ниш и додаје да су у сталном контакту са Домом здравља и педијатријом и да нема ни једног оболелог детета.

− Ми смо још почетком године разрадили три модела рада. Први модел је рад у нормалним условима, други са ограниченим капацитетима, како и јесмо радили, и трећи модел је сто посто прелаз на онлајн. Ово сада је нека варијанта онлајна са одређеним процентом деце у вртићу − рекао је Мијајловић.

Данас заседа Кризни штаб који ће разматрати епидемиолошку ситуацију на територији читаве земље и вероватно донети нове мере од којих ће се неке односити и на рад школа и вртића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =