У понедељак и уторак бесплатни ултразвучни преглед дојке, а у наредном периоду Сокобања добија и мамограф

Друштво Здравље

Удружење „Жена уз жену” у сарадњи са Општином Сокобања и Специјалном болницом „Сокобања” организује бесплатне ултразвучне прегледе дојке.

„Покретна ординација” која садржи сву неопходну опрему за рану дијагностику биће позиционирана у понедељак 16. октобра и уторак 17. октобра 2023. године на мермерном шеталишту, испред објекта Специјалне болнице Сокобања (Стари завод) од 12 до 18 часова.

Такође, јуче је током обраћања на свечаној академији поводом обележавања 45 година Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње” председник Републике Србије Александар Вучић најавио да је Сокобања једна од општина које ће у наредном периоду добити мамограф за редовну употребу.

„Јасно је да правовремени прегледи у 90% случајева доводе до позитивних исхода лечења рака дојке. Караван удружења ‘Жена уз жену’ је добра прилика да скренемо пажњу на то да су превенција и редовни прегледи битан фактор за очување квалитета живота, што и наше суграђанке свакако заслужују и чему ми као локално руководство тежимо”.

− Ми се овде не заустављамо, већ ћемо уз помоћ и подршку председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Србије имати прилику да наше здравствене услуге подигнемо на виши ниво и пружимо грађанима Сокобање могућност да редовно и једноставније контролишу своје здравље − поручио је председник општине Миодраг Николић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 7 =