Akcija

U ponedeljak druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

Društvo

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, biće održana u ponedeljak, 12. februara, u terminu od 9 do 14 časova u Srednjoj školi „Branislav Nušić”.

Pored velikog broja Sokobanjčana, koji redovno daju krv, biće ovo prva prilika za punoletne učenike ove obrazovne ustanove da daju krv i priključe se porodici humanih, saznajemo od Milice Milenković sekretara Crvenog krsta Sokobanja. Upravo iz tog razloga, naša sagovornica će sutra posetiti učenike završnih razreda srednje škole i održati jednu edukaciju o značaju dobrovoljnog davanja krvi.

– Jedan broj srednjoškolaca koji je mogao, odnosno već su bili punoletni, dao je krv u okviru akcije koja je održana oktobra prošle godine, a oni koji nisu mogli tada, imaju priliku da daju sada. Imajući u vidu da se 97% građana oslanja na tri posto onih koji daju krv, naš zadatak je da se trudimo da što više povećamo broj jedinica prikupljene krvi i na taj način obezbedimo da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv – rekla je Milenković.

Davanjem krvi obezbeđujete zdravlje vašeg organizma, ponovo pokrećete organizam i smanjujete rizik od oboljenja hroničnih bolesti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − one =