Škola

Електронско заказивање за упис првака од понедељка 22. марта

Друштво

Родитељи или други законски заступници и ове године, због пандемије, моћи ће електронским путем да закажу на порталу еУправе термин за тестирање и упис првака уосновне школе покретањем услуге еЗаказивања. Електронско заказивање почеће наредног понедељка, дакле 22. марта.

Да би родитељ, старатељ или законски заступник мога електронским путем да закаже термин за тестирање и упис у основну школу за своје дете, мора пре свега да буде регистрован корисник односно да има креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију и да покрене услугу на порталу еУправа.

Приликом уписа не прилаже се ни један документ јер ће школа по службеној дужности прибавити: Извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту, уверење о похађању припремног предшколског програма као и потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење. Изузетно, уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара, онда родитељ или законски заступник доставља школи то лекарско уверење.

Уколико сте већ заказали али вам термин из неког разлога не одговара, моћи ћете заказан термин да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођетеу школу онда када сте заказали, систем вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за тестирање и упис у први разред основне школе. У том случају најбоље је да се родитељ директно обрати школи и закаже нови термин.

Насловна фотографија: Илустрација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + eighteen =