У организацији ОО СНС: Одржана трибина „Пољопривреда и ловствоˮ

Друштво Политика

Трибина под називом „Пољопривреда и ловствоˮ, у организацији Општинског одбора Српске напредне странке, одржана је протеклог петка у конгресној сали хотела „Моравицаˮ. На трибини су говорили стручњаци из области пољопривреде и представници Ловачког удружења из Сокобање, сазнајемо од Владимира Миловановића председника ОО Српске напредне странке.

– Као што је свима познато кампања за локалне и парламентарне изборе је у току и из тог разлога желимо, поред обиласка месних заједница, са више трибина на различите теме да попричамо са пољопривредницима и чујемо њихово мишљење. Да видимо шта је то што можемо у наредном периоду да унапредимо, а тиче се пољопривредне производње у Сокобањи и да нам пољопривредници укажу на грешке да бисмо их на време исправили. Још један од циљева ове трибине је и да подсетимо људе шта смо ми то урадили од 2016. године, када је улагање у пољопривредну производњу на територији наше општине у питању, до данас – рекао је Миловановић.

Пољопривредницима и члановима Ловачког удружења Сокобања најпре се обратила Оливера Денић, која се као кандидат за народног посланика на листи „Александар Вучић – Србија не сме да станеˮ, налази на високом 114 месту. Она је истакла да је бити народни посланик велика част и задовољство, али уједно и обавеза и одговорност према грађанима.

– Сокобања је мало место, ми се сви срећемо овде, гледамо у очи и говоримо једни другима шта је добро, а шта лоше, критикујемо и похваљујемо, а све за добробит живота наше заједнице. Мој циљ је да унапредим сарадњу са грађанима, да допринесем сарадњи локала и државе јер само уз обострано поверење и сарадњу локала и државе има сигурног пута и напретка. А оно што ми је најбитније је да се глас Сокобањчана још јаче чује – истакла је Денић.

Учесницима трибине обратио се и Миодраг Николић председник Привременог органа општине Сокобања и позвао пољопривреднике да се у што већем броју укључе у одлучивање о томе, шта је најбитније субвенционисати у пољопривреди на територији наше општине у наредном периоду, јер они то најбоље знају.

– Можда до сада није било најбоље и могло је боље, али се мали број људи укључио у одлуке шта субвенционисати и из тог разлога смо укључили и нове стручњаке из области пољопривреде тако да се надам да ћемо у наредном периоду изнаћи решења да те субвенције иду у правом правцу и да креирамо што бољу пољопривредну политику. Увећаћемо буџет за пољопривреду, али је битно та средства искористити на најбољи начин. Поред тога врло је битно и да унапредимо ловни туризам – истакао је Николић.

Након завршетка трибине, Николић је са пољопривредницима, који су прошли конкурс, потписао уговоре о субвенцијама које је доделила општина Сокобања за развој пољопривреде.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =