U organizaciji OO SNS: Održana tribina „Poljoprivreda i lovstvoˮ

Društvo Politika

Tribina pod nazivom „Poljoprivreda i lovstvoˮ, u organizaciji Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, održana je proteklog petka u kongresnoj sali hotela „Moravicaˮ. Na tribini su govorili stručnjaci iz oblasti poljoprivrede i predstavnici Lovačkog udruženja iz Sokobanje, saznajemo od Vladimira Milovanovića predsednika OO Srpske napredne stranke.

– Kao što je svima poznato kampanja za lokalne i parlamentarne izbore je u toku i iz tog razloga želimo, pored obilaska mesnih zajednica, sa više tribina na različite teme da popričamo sa poljoprivrednicima i čujemo njihovo mišljenje. Da vidimo šta je to što možemo u narednom periodu da unapredimo, a tiče se poljoprivredne proizvodnje u Sokobanji i da nam poljoprivrednici ukažu na greške da bismo ih na vreme ispravili. Još jedan od ciljeva ove tribine je i da podsetimo ljude šta smo mi to uradili od 2016. godine, kada je ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji naše opštine u pitanju, do danas – rekao je Milovanović.

Poljoprivrednicima i članovima Lovačkog udruženja Sokobanja najpre se obratila Olivera Denić, koja se kao kandidat za narodnog poslanika na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da staneˮ, nalazi na visokom 114 mestu. Ona je istakla da je biti narodni poslanik velika čast i zadovoljstvo, ali ujedno i obaveza i odgovornost prema građanima.

– Sokobanja je malo mesto, mi se svi srećemo ovde, gledamo u oči i govorimo jedni drugima šta je dobro, a šta loše, kritikujemo i pohvaljujemo, a sve za dobrobit života naše zajednice. Moj cilj je da unapredim saradnju sa građanima, da doprinesem saradnji lokala i države jer samo uz obostrano poverenje i saradnju lokala i države ima sigurnog puta i napretka. A ono što mi je najbitnije je da se glas Sokobanjčana još jače čuje – istakla je Denić.

Učesnicima tribine obratio se i Miodrag Nikolić predsednik Privremenog organa opštine Sokobanja i pozvao poljoprivrednike da se u što većem broju uključe u odlučivanje o tome, šta je najbitnije subvencionisati u poljoprivredi na teritoriji naše opštine u narednom periodu, jer oni to najbolje znaju.

– Možda do sada nije bilo najbolje i moglo je bolje, ali se mali broj ljudi uključio u odluke šta subvencionisati i iz tog razloga smo uključili i nove stručnjake iz oblasti poljoprivrede tako da se nadam da ćemo u narednom periodu iznaći rešenja da te subvencije idu u pravom pravcu i da kreiramo što bolju poljoprivrednu politiku. Uvećaćemo budžet za poljoprivredu, ali je bitno ta sredstva iskoristiti na najbolji način. Pored toga vrlo je bitno i da unapredimo lovni turizam – istakao je Nikolić.

Nakon završetka tribine, Nikolić je sa poljoprivrednicima, koji su prošli konkurs, potpisao ugovore o subvencijama koje je dodelila opština Sokobanja za razvoj poljoprivrede.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + fourteen =