Sokobanja

U opštini Sokobanja registrovane četiri osobe obolele od korone

Društvo Zdravlje

Nakon skoro dva meseca bez ijednog slučaja zaraze kovidom-19, na teritoriji opštine Sokobanja, trenutno ima četiri novoobolela laboratorijski potvrđena slučaja zaraze ovim virusom . Prvi pozitivan pacijent, nakon dužeg vremenskog perioda, registrovan je prošlog četvrtka odnosno 22.oktobra u Specijalnoj bolnici „Sokobanja“ . Prekjuče, 28.oktobra ovaj virus je potvrđen kod još tri osobe sa teritorije naše opštine.

Od ponedeljka se vidno povećao i broj javljanja pacijenata sa povišenom telesnom temperaturom, kao i onih koji su bili u kontaktu sa meštanima koji su pozitivni na kovid-19. Od početka oktobra meseca do današnjeg dana testirano je oko 130 meštana.

Na osnovu ovih podataka možemo zaključiti da se epidemiološka situacija na teritoriji naše opštine pogoršava, ali da za sada nije alarmantna. Ono što je vrlo bitno je da moramo shvatiti da je svako od nas odgovoran i da se moramo pridržavati osnovnih mera zaštite, poput nošenja zaštitnih maski, izbegavanja velikih okupljanja i držanja propisane distance jer se za sada jedino na taj način može sprečiti širenje zaraze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × three =